PERSBERICHT ISN

ISN HANDHAAFT EN VERSCHERPT BID-THUIS-BELEID; ALLE ISN-MOSKEEËN TOT 6 APRIL 2020 DICHT

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus die de Nederlandse overheid op 15 maart 2020 heeft aangekondigd, heeft de Islamitische Stichting Nederland (ISN) een spoedberaad gehouden. Daarin zijn uitvoerig de gevolgen voor de moskeeën bestudeerd en zijn er weloverwogen beslissingen genomen. Gezien de reële risico’s voor onze moskeebezoekers en voor onze samenleving heeft ISN de volgende twee besluiten genomen:

1. Met ingang van het ochtendgebed (ṣalāt al-fajr) van maandag 16 maart 2020 gaan ALLE ISN-moskeeën dicht. Dit besluit geldt zowel voor de gebedsruimtes (masājid) als voor alle aanverwante (les)lokalen en overige ruimtes op het moskeeterrein. Deze maatregel blijft tot tot 6 april 2020 van kracht.

2. Alle ISN-moskeeën zullen bij de ingang een mededeling plaatsen waarin deze boodschap wordt verkondigd.

Wij hopen op begrip voor deze noodmaatregelen en verzoeken alle moskeebezoekers om voorlopig geen bezoek te brengen aan de moskee.

Dit is een tijdelijke noodmaatregel die van kracht blijft tot minimaal 6 april 2020. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen en/of verlenging van deze maatregel.

BRON: ISN NEDERLAND

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *