Over Ons

HDV Breda Yeni Camii is opgericht en gebouwd door de eerste generatie Turkse gastarbeiders die in Breda kwamen wonen in de jaren ’60, Moge Allah hun ziel zegenen. In 36 jaar zijn er vele imams gekomen om onze gemeenschap te dienen. Vanaf dat moment heeft onze moskee zich ontwikkeld tot een houvast voor een deel van de Bredase bevolking, waarbij religie, ontspanning en culturele activiteiten een belangrijke rol hebben gespeeld. Door de groei van onze gemeenschap en de stad Breda zijn wij helaas genoodzaakt ons te verplaatsen naar een andere locatie. Door die noodzaak hebben wij als moskeebestuur in 2016 een nieuw gebouw en tegelijkertijd aangrenzend een groenstrook gekocht. Op de groenstrook wordt de moskee gebouwd, in het gebouw dat we hebben gekocht wordt er een multifunctioneel centrum gemaakt.

MUHAMMET NANIM

Geboren in het jaar 1980 in Gemeente Carsibasi in de provincie Trabzon.

Muhammet Nanim heeft zijn studie voor hafiz (memoriseren) in Kavaklikoyu merkez camii afgemaakt en is afgestudeerd in het jaar 1999 op de middelbare school Vakfi kebir imam hatip. In 2015 is hij afgestudeerd in Samsun 19 mayis islamitische universiteit.

In 2007 is Muhammet Nanim in de gemeente Macka in Trabzon begonnen als imam, in 2010 is hij uitgezonden in zijn eigen gemeente Carsibasi. In oktober 2017 is Muhammet Nanim in Breda Yeni Camii begonnen als imam.